Fartuchy i zapaski kelnerskie pomagają utrzymać ubrania pracowników w czystości, a fartuch jest znacznie łatwiejszy do wymiany, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Jest też kilka rzeczy, które warto mieć pod ręką pracując w barze, knajpce lub restauracji, a kieszonka fartucha to idealne miejsce, aby nie nosić w rękach takich przedmiotów jak notes, długopisy, zapasowa gumka do włosów, czy monety do wydawania reszty.
Praktyczne i łatwe do utrzymania w czystości zapaski kelnerskie
O ile restauracja, w której pracujesz, nie ma munduru całkowicie unikalnego dla siebie, kelnerzy prawdopodobnie będą wyglądać jak ludzie w swoich ulicznych ubraniach bez fartuchów. Zapaski kelnerskie służą nie tylko o tego, by chronić ubrania przed zaplamieniem, ale również aby goście łatwo rozpoznawali obsługę sali, gdyby mieli jakieś pytania czy chcieli złożyć zamówienie. Spójrz na fartuchy jako konieczność w branży gastronomicznej, która służy zarówno praktycznemu, jak i funkcjonalnemu celowi. Fartuchy dla kelnerów mają wiele zalet. Pracownicy noszą je w celach higienicznych oraz w celu ochrony przed plamami i zalaniem. Chociaż jest to główny powód, dla którego większość osób w branży gastronomicznej nosi fartuchy, restauracje coraz częściej używają tego stroju jako formy brandingu i łatwej identyfikacji pracowników.
Podstawową funkcją fartuchów i zapasek kelnerskich jest ochrona przed rozlaniem i plamami, jest to wskaźnik dbałości o szczegóły i higieny przestrzeganej w lokalu. Fartuchy obsługi to również świetny sposób na wzmocnienie świadomości twojej firmy. Możesz na zapaskach kelnerskich wyhaftować logo restauracji. Posiadanie fartuchów na zamówienie może sprawić, że pracownik będzie wyglądał spójnie z tematem twojej restauracji. Jeśli pracujesz w branży hotelarskiej, zwłaszcza w branży spożywczej i restauracyjnej, fartuchy mogą być koniecznością.
Z pewnością wytrzymałe i estetyczne zapaski kelnerskie powinny posiadać praktyczną kieszeń zapewniającą pracownikom odpowiednią ilość miejsca na długopisy, notatnik, drobne i inne niezbędne rzeczy, których kelner czy kelnerka potrzebuje do wykonywania swoich codziennych czynności.
More Stories
Jak zmniejszyć koszty, zachowując optymalną skuteczność ogrzewania?
Gdzie warto się udać do jak najlepszej kancelarii komorniczej?
Nie trać plonów przez szkodzące im chwasty